maanantai 21. tammikuuta 2013

Perussuomalaiset hämmentävät valtuustoissa

Perussuomalaisten kuntavaalimenestys jäi odotettua vaisummaksi, mutta tästä huolimatta puoluekartta meni uusiksi usean kunnan valtuustossa. Kymmeniä vuosia valtaa pitäneet puolueet ja valtuustojen luottohenkilöt ovatkin olleet kovilla kun perussuomalaiset tunkeutuivat valtuustoihin ja tiputtivat sieltä ns. varmoja nimiä. Närää ja hämmennystä on herättänyt myös valtuuston työskentelytapoihin tottumattomien ja poliittisesti kokemattomien perussuomalaisten valtuutettujen käytös ja medialle antamat lausunnot. Vastavavuoroisesti perussuomalaisten leiristä on monessa kunnassa kuulunut soraääniä vanhojen valtapuoluiden sanelupolitiikasta ja vanhoihin kaavoihin kangistumisesta. Yksi tällainen hämmennyksen vallassa oleva kunta on Lapua, jossa perussuomalaiset saivat neljä valtuustopaikkaa. Lapualaiset perussuomalaisvaltuutetut Iisakki Lepistö ja  Antti Järvi peräänkuuluttavat niin omalta kuin vanhoiltakin puolueilta avarakatseisuutta ja uudistusmieltä.

- Meitä lapualaisia on usein sanottu sisäänpäinlämpiäviksi ja sisäsiittoisiksi ihmisiksi, junteiksikin. Avoimella yhteistyöllä ja keskustelulla valtuustossa meillä olisi hyvä tilaisuus omalta osaltamme näyttää ettemme sellaisia ole. Meidän täytyy näyttää muille kuntalaisille esimerkkiä, luottamustoimeen kun meidät on valittu, Antti Järvi sanoo.

Perussuomalaiset ovat Lapualla Keskustan kolmentoista ja Kokoomuksen yhdentoista paikan jälkeen kaupungin kolmanneksi suurin puolue neljällä valtuustopaikallaan.

Antti Järvi ja Iisakki Lepistö

0 kommenttia:

Jaa

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More