maanantai 21. tammikuuta 2013

Kilpailu Soinin lähipiirissä alkaa

Kilpailu perussuomalaisten johtopaikoista on alkanut. Pelin avasi kansanedustaja Kaj Turunen, joka viime viikon lopulla ilmoitti olevansa ehdolla ryhmänjohtajaksi, kun eduskuntaryhmä järjestäytyy uusille valtiopäiville helmikuun alussa. Kollega Juho Eerola ilmoittautui heti Turusen tukijaksi. Eerola kehuu Turusta vuolaasti.
"Kaitsu on yhteistyökykyinen, mikä ei tarkoita sitä, että joku toinen ei olisi. Eurovaalit ovat tulossa ensi vuonna. Ryhmyrin [ryhmän puheenjohtaja] pitää pystyä debatoimaan ilman, että täytyy katsella papereita tai änkyttää", Eerola sanoo.

Eerolan linjausta ryhmän puheenjohtajaksi vaadittavista ominaisuuksista on pidetty yleisesti liian tiukkoina. Paperiin katsomattomuus ja selkeä puhekyky vähentää potentiaalisten puheenjohtajien määrän pariin-kolmeen. Änkytyksestä ja vaikeuksista tuottaa puhetta kärsivät lähes kaikki perussuomalaisten kansanedustajat. Tunnetuista perussuomalaisista mahdollisuus menisi mm. Pietari Jääskeläiseltä, Pertti "Veltto" Virtaselta, Ritva "Kike" Elomaalta, Juha Väätäiseltä ja  Pertti Oinoselta. Mikäli esteeksi tehtävään katsottaisiin vain änkytys, mutta ei esimerkiksi sössötys, nostaisi se mahdollisten ehdokkaiden joukkoon vielä muutaman henkilön, kuten Jussi Halla-ahon ja Johanna Jurvan.

Kaj Turunen elokuussa 2011.


0 kommenttia:

Jaa

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More