perjantai 18. tammikuuta 2013

Kokoomusnuoret ratkovat ongelmia urakalla

Kokoomusnuorten liittokokous marraskuussa 2012
Kokoomuksen Nuorten Liitto on puheenjohtajansa Antti Häkkäsen johdolla ilmoittanut ratkaisseensa kaksi viime aikoina kovasti esillä ollutta ongelmaa kerralla. Vanhustenpalvelulain yhteydessä paljon puhuttu sitova hoitajamäärä sekä aika ajoin keskusteluissa pinnalle nouseva eläkeiän nosto saataisiin Häkkäsen mukaan hoidettua Kokoomusnuorten kehittämällä "seniorioppisopimus-järjestelmällä". Järjestelmän ajatuksena on muutaman viikon tehokkaalla oppisopimuskoulutuksella kouluttaa palvelutaloissa asuvat vanhukset hoitamaan toisiaan.

- Eläkeikä nousisi ja vanhukset saataisiin tuottavaan työhön. Jokaiselle vanhukselle saataisiin omahoitaja, sitovaksi hoitajamääräksi voitaisiin vaikka määrätä juuri tuo yksi per vanhus, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen mukaan asiasta on jo keskusteltu alustavasti Kokoomuksen eduskuntaryhmän Petteri Orpon kanssa, joka on näyttänyt lakialoitteelle vihreää valoa, aloite aiotaan Orpon mukaan valmistella ja tuoda sosiaali- ja terveysvaliokunnan käsittelyyn nopessa aikataulussa.

Toimituksemme teki aloitteen tiimoilta myös pikaisen soittokierroksen hoiva-alan suurimpien toimijoiden johtajille. Attendo Oy:n, Mainio Vire Oy:n, Mikevan ja Mehiläisen johtajat olivat iloisesti yllättyneitä Kokoomuksen esityksestä ja pitivät sitä positiivisena piristysruiskeena alalle. Kaikkien yritysten johtajat kuitenkin korostivat sitä, että vaikka lakialoite menisikin läpi ja hoitolaitosten asukit koulutettaisiin hoitohenkilökunnaksi, ei se silti tulisi juurikaan näkymään hoitopaikkojen hinnoissa. "Ilmaista lounasta ei ole olemassakaan" -slogan toistui useammankin hoivapalveluja edustavan päällikön kommenteissa. Heidän mukaansa mahdollisia säästöjä söisi mm. jatkuva offshore-yhtiöiden perustaminen ja hallinnointi ympäri maailmaa sekä verojuristeille maksettavat palkkiot.



0 kommenttia:

Jaa

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More